Adgang forbudt for vand

"DanTaet Skybrudsalarm" nu en del af sikkerheds-
systemet hos revisionsfirmaet Deloitte i Odense

Af Beth Werner, journalist

spacer

Gert Johansson åbner døren ind til arkivrummet, hvor klient- og kildemateriale er placeret i endeløse rækker af gulv- til loft rullereoler og siger:
- Lige netop her ville det være fuldstændig katastrofalt, hvis der trængte vand ind. Indholdet i arkiverne er noget nær uerstatteligt, så her er altså adgang forbudt for vand, understreger han og lukker hurtigt døren.

Ikke fordi, der er vand på vej, for den risiko har Gert Johansson, der er ejendomsdriftsansvarlig hos Deloitte i Odense sikret revisionsfirmaet imod.

Skybruds-alarmerne giver ekstra sikkerhed
Gert Johansson åbner endnu en af de mange døre i kælderetagen i Deloittes seks år gamle domicil på Tværkajen i Odense med vandet i Odense Havn som nærmeste nabo.

Teknikrummet huser bygningens elsystem, vand- og varmerør - samt det minimalistiske, men yderst effektive alarmsystem, som den odenseanske virksomhed DanTaet a/s er udvikler og producent af.
Systemet består af en alarmkontrolboks og en væskeføler, der er 2,4 cm i diameter og 7,2 cm lang. Føleren er anbragt på gulvet i teknikrummet tæt op ad væggen, og via en ledning forbundet med alarmkontrolboksen som er tilsluttet husets alarmsystem.

Tage Laurup, salgsdirektør hos DanTaet forklarer, at føleren reagerer på selv meget små mængder vand og dermed udløser alarm vis SMS/CTS med mere.
- Det er betryggende, at systemet reagerer på selv meget små vandmængder,

blot man husker at instruere rengøringspersonalet i at lade gulvsvaberen gå en pæn bue udenom væskeføleren, supplerer Gert Johansson.
Gert Johansson åbner en tredje dør i kælderetagen, ligeledes et teknikrum, hvor henholdsvis ventilationsanlæg samt indgangsrør til brugsvand og fjernvarme befinder sig.
Også her er der placeret en skybrudsalarm.
Skybrudsalarmen er godkendt af forsikringsselskaber
Skader på såvel erhvervs som private bygninger og ditto inventar efter de seneste års hyppige skybrud har kostet forsikringsselskaberne dyrt. Så dyrt, at mange selskaber i dag anbefaler eller ligefrem kræver, at kunder øger sikringen af udsatte bygningsetager, heriblandt kælderetager på baggrund af en forsikringsteknisk vurdering.

"   - Lige netop her ville det være fuldstændig katastrofalt,
hvis der trængte vand ind.
Tage og Gert
Deloittes forsikringsselskab "Tryg" har sagt god for DanTaets unikke skybrudsalarm.
Tv. salgsdirektør Tage Laurup, DanTaet og Gert Johansson, driftsansvarlig hos Deloitte Odense.


Marts 2013


- Vi fik sidste år foretaget en sådan vurdering af vores forsikringsselskab "Tryg" efterfulgt af en tiltagsplan, fortæller Gert Johansson.
Planen indeholdt både anbefalinger og deciderede krav til sikring af kælderetagen mod indtrængende vand som følge af skybrud eller ekstrem høj vandstand i havnen.
Hvilke systemer, Deloitte ønskede at installere for at leve op til planens anbefalinger var firmaet eget valg. Eneste betingelse var at forsikringsselskabet kunne godkende den.

- Det gik helt smertefrit, forklarer Gert Johansson og tilføjer, at udgiften til væskefølerne straks var tjent hjem som følge af en reduktion i forsikringspræmien.

Behøver ikke koste en formue
En skybrudsalarm koster under 2.000 kr, en sum, som Gert Johansson vurderer er givet rigtig godt ud, hvis uheldet skulle være ude og grundvandspumperne udenfor bygningen står af og vand begynder at trænge ind i kælderen.
I det øjeblik går der en sms-alarm til både Gert Johansson og Deloittes vagtselskab.

spacer
Væskeføler
For at forhindre korrosion er skybrudsalarmens elektroder belagt med guld.


YDERLIGERE OPLYSNINGER HOS:

Tage Laurup, salgsdirektør DanTaet a/s. Tlf. 6317 4500, e-mail: dantaet@dantaet.dk

Gert Johansson, driftsansvarlig, Deloitte Odense,
Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Tlf. 2176 9500, e-mail: mg@johkir.dkMarts 2013